Brabantsedag is een goed geoliede machine, 40.000 bezoekers in Heeze

VIDEOHEEZE - Vriendenkring Hopeloos ging zondag uiteindelijk met de eer aan de haal voor hun fotogenieke verbeelding van de Heksenjacht in Mierlo. Maar de concurrentie was groot, tijden de eenenzestigste Brabantsedag in Heeze. Een dag die verliep als een goed geoliede machine en maar liefst 40.000 bezoekers trok. 

De schoenen van Van Bommel uit Moergestel, de verdwijning van Marietje van Kessel in Tilburg, de stoffen van de Vlisco die vanuit Helmond Afrika veroverden, de eerste Boerenleenbank in Geldrop, de kaarsen van Bolsius uit Schijndel, de Nederlandse enclave in België, Baarle-Nassau; het zijn stuk voor indrukwekkende verhalen uit de rijke Brabantse geschiedenis.

  1. Probeerde Benaouf A.  getuigen om te kopen? Eindhovense topcrimineel moet opnieuw getuigen

    Probeerde Benaouf A. getuigen om te kopen? Eindhoven­se topcrimi­neel moet opnieuw getuigen

    EINDHOVEN - Eindhovenaar Benaouf A. moet nogmaals getuigen in het proces tegen twee mannen die tot levenslang zijn veroordeeld voor de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag bepaald. Een verhoor van A. in oktober ontaardde in een confrontatie met een van de verdachten, waarbij in de rechtszaal over en weer bedreigingen en beledigingen werden geuit.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven