Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool De Reigerlaan in Eindhoven is ook bezig met internationalisering van het onderwijs. © Bert Jansen

Brainport Development: 'Leraar spil internationaal onderwijs'

BrainportmiljoenenEINDHOVEN - Om scholen in de Brainport-regio internationaler te maken, komt 14,1 miljoen euro beschikbaar. Wat daarmee te doen, wordt nu uitgewerkt.

Serie Brainportmiljoenen:

Het rijk en de regio steken miljoenen in de regio Eindhoven, om die aantrekkelijker te maken voor bedrijven en kenniswerkers. Het ED richt zich in een serie op de vraag: waaraan gaat het geld besteed worden?  

De leraar is de spil als het gaat om het internationaler maken van het basisonderwijs en het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in de regio. Dat stelt programmadirecteur Yvonne van Hest van Brainport Development. Nu er ruim 14,1 miljoen euro beschikbaar komt voor dat doel zal het (bij)scholen van docenten op hun 'internationale vaardigheden' dan ook een van de belangrijkste pijlers zijn. Ongeveer de helft van dat bedrag komt uit de pot van 130 miljoen die het rijk beschikbaar stelt om de Brainport-regio aantrekkelijk te maken als vestigingsplaats voor bedrijven. De andere helft moet de regio zelf bij elkaar sprokkelen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven