Henk Versluis en Simone van der Velde zijn ‘matcher'. Zij zorgen ervoor dat de geschikte werknemers van bedrijven als tijdelijke docent werken op scholen in de Brainportregio.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Versluis en Simone van der Velde zijn ‘matcher'. Zij zorgen ervoor dat de geschikte werknemers van bedrijven als tijdelijke docent werken op scholen in de Brainportregio. © Juan Vrijdag / DCI Media

Brainport zet eigen geschut in om tekort aan technische leraren op te vangen: ‘Ik krijg hier kippenvel van, zo gaaf’

EINDHOVEN - Een tekort aan docenten technische vakken? Brainport zet in Zuidoost-Brabant eigen geschut in. Er zijn intussen al 112 technici van 41 bedrijven actief als leraar op 21 scholen in de regio. Zoals werktuigbouwkundige Jaap Schuit: ,,Je ziet mensen stappen maken en vooruit gaan. Ik krijg daar soms kippenvel van, zo gaaf is dat.” 

 1. PSV wil Peter Bosz als trainer strikken en gaat daarmee voor een ‘avontuurlijker’ profiel
  PREMIUM

  PSV wil Peter Bosz als trainer strikken en gaat daarmee voor een ‘avontuur­lij­ker’ profiel

  De zoektocht naar een nieuwe trainer bij PSV heeft nog niet geleid tot een definitief akkoord, maar het is wel duidelijk welke richting PSV graag op zou willen. De ervaren Peter Bosz (59) is nu topkandidaat in Eindhoven, al zijn er ook nog andere namen waar PSV op kan mikken. Of het lukt om Bosz te strikken, moet snel blijken. Wat zou zijn eventuele komst kunnen betekenen voor de club?
  Eindhoven
 2. Jayden is pas 6 jaar, maar vier topclubs vechten al om zijn handtekening: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’
  PREMIUM
  Met video

  Jayden is pas 6 jaar, maar vier topclubs vechten al om zijn handteke­ning: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’

  EINDHOVEN – Kinderen van 6 jaar scouten voor een mogelijke toekomst in het betaald voetbal? Bij de grote clubs is dat niet meer dan normaal. En het percentage jonge spelers dat na een voetbalopleiding slaagt, stijgt al jaren. Toch blijft de kans klein dat het talentje van vandaag uitgroeit tot de wereldspeler van morgen, maar Jayden (6) en Zyva (11) zijn vastbesloten de ultieme top te halen.
  Eindhoven

In samenwerking met indebuurt Eindhoven