Volledig scherm

Brandalarm parkeergarage Meerhoven uitgezet wegens voortdurende loze meldingen

EINDHOVEN - De brandalarminstallatie van de woontoren Albert Plesman in Meerhoven is vannacht uitgezet, wegens de grote overlast door de voortdurende loze meldingen.

Deze gaan gepaard met een enorme herrie en houdt de bewoners letterlijk uit hun slaap. Een menselijke brandwacht is ingezet om de parkeergarage onder de woontoren te bewaken. Ook de hulpdiensten zijn op de hoogte gebracht van de maatregel, zo liet de gemeente afgelopen nacht weten. Vandaag zal worden gezocht naar een 'gepaste duurzame oplossing', aldus de gemeente.

De regelmatig terugkerende loze meldingen vanuit de parkeergarage onder de woontoren vormen een bekend probleem. Het speelt al sinds de oplevering van het gebouw vier jaar geleden.

Voor brandmeldingen vanuit deze parkeergarage volgt de brandweer een speciaal protocol, waarbij eerst naar de locatie gebeld wordt, alvorens uit te rukken. Omdat de meldkamer tot vier keer toe geen duidelijkheid kreeg binnen twee minuten, ging telkens een tankautospuit ter plaatse. Elke uitruk kost de Veiligheidsregio tussen de vier- en de vijfhonderd euro.

Volgens Jan Cuperus, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren, worden storingen in de brandmelders veroorzaakt doordat de parking aan één zijde open is, waardoor regen, wind, zand en stof vrij spel hebben.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven