Volledig scherm
Brandstore 5611 in de Piazza in Eindhoven. © Jansen Media

Brandstore 5611 vertrekt uit Piazza Eindhoven

EINDHOVEN - Eén van de laatste kleine ondernemers vertrekt volgend jaar maart uit de Piazza: Brandstore 5611 is op zoek naar een andere locatie in het Eindhovense stadscentrum. Niettemin is aan de etalages te zien al sprake van een ‘opheffingsuitverkoop’. Die zal tot 1 maart 2020 duren.

Volgens ondernemer Sander van Abeelen is het zeker niet uit luxe, dat hij met zijn modezaak uit de Piazza vertrekt. ,,Wij zijn weliswaar een gezond bedrijf, maar de Piazza is en blijft natuurlijk een dure A-locatie. Toen wij hier vijftien jaar geleden kwamen, zaten we tussen de Zara en H&M. Wij vonden dat als iets duurdere merkenwinkel niet onplezierig. Al die grote modeketens om ons heen leverden ons door de jaren heen ook extra klandizie op. Maar de Decathlon, die nu naast ons zit, nadat de Zara naar beneden is verhuisd, voegt voor ons niet veel toe.”

Van Abeele wil met zijn Brandstore 5611 graag in de Eindhovense binnenstad blijven, dat is ook logisch gezien de naam van de zaak, die is afgeleid van het binnenstad-postcodegebied. Maar wáár hij gaat zitten, is nog niet duidelijk. ,,We zoeken een mooie plek, waar we in een mix van diverse winkels kunnen zitten. We hebben nog even. Wij dienen hier in de Piazza keurig ons tot 1 maart 2020 lopende huurcontract uit. En nee, de beheersmaatschappij van de Piazza heeft geen moeite gedaan om ons te behouden”, zegt Van Abeele.

De komende acht maanden houdt 5611 opheffingsuitverkoop: eerst van de zomermode, daarna van de wintercollectie. 

 1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
  PREMIUM

  Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

  EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen