Brandweer redt twee mensen uit brandende woning in Eindhoven, technisch mankement televisie vermoedelijke oorzaak

VideoEINDHOVEN - De brandweer heeft dinsdagochtend vroeg twee personen gered uit een brandende woning aan het Florapark in Eindhoven. 

De brand zou vermoedelijk veroorzaakt zijn door een technische storing van de televisie, meldt een woordvoerder van de politie. ,,De mensen lagen op de eerste verdieping te slapen. Zij zijn door brandweerlieden voorzien van vluchtmaskers en door hen naar beneden gehaald.”

De brandweer was uitgerukt met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. De melding van de brand kwam rond 05.15 uur. Rond 06.00 uur was de brand onder controle.

Volledig scherm
Brand in woning Florapark in Eindhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand in woning Florapark in Eindhoven. © Bert Jansen
  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven