Volledig scherm
Brief aan Cocu © Facebook

Briefschrijver Luuk uitgenodigd door smeekbede aan Cocu om in Philips Stadion te komen: 'Hij is door het dolle heen'

EINDHOVEN - ,,Luuk kon niet geloven dat zijn brief niet had gewerkt en was zó verdrietig", zegt zijn moeder over haar zoons brief aan Phillip Cocu. Maar dat zijn smeekbede zo vaak gelezen zou worden 'hadden we nooit verwacht'. Luuk heeft een mooie troost: hij is uitgenodigd door PSV-sponsor Intelectric om in de businesslounge van het Philips Stadion de FANdag op 28 juli mee te maken. 

Volledig scherm
De 7-jarige Luuk Oversteeg. © Yvonne Oversteeg-Janssen

Hij had de brief graag zelf aan Cocu willen geven, 'want voor hem was hij bedoeld'. Hij smeekte de trainer met: 'Wil je alsje alsjeblieft trainer blijven bij PSV? Groetjes Luuk, 7 jaar.' 

Dat de brief van de 7-jarige Luuk trainer Phillip Cocu niet heeft weerhouden PSV te verlaten 'snapt hij niks van', zegt zijn moeder Yvonne Oversteeg-Janssen. ,,Maar die actie kwam dan ook uit zijn hart." Luuk zit nog vol onschuld en hoopte dan ook vurig dat zijn favoriete trainer Cocu alsnog zou blijven bij zijn club. 

Mooie troost

,,Jammer dat de brief niet werkte", zei Luuk tegen zijn moeder. Maar de emotionele oproep van de jonge voetbalfan werd massaal gedeeld. Zelfs Turkse media pakten het nieuws op. 

Ook belandde zijn brief bij John Ketelaars van de businesslounge Intelectric - Dommel 18 van het stadion. Hij is door hem uitgenodigd om op 28 juli de oefenwedstrijd op de open dag van PSV te komen kijken met zijn hele gezin. 

Luuk is door het dolle heen. ,,Zeker toen hij hoorde dat hij ook zijn kledingmaten moest doorgeven." Wat daarmee gebeurt, is een verrassing voor hem. 

Of hij nu stiekem ook een beetje fan van Fenerbahce wordt? ,,Daar durf ik niks over te zeggen", zegt zijn moeder. ,,Maar hij houdt zeker die wedstrijden extra goed in de gaten." Hij gaat in oktober op vakantie naar Turkije, 'misschien dat we Cocu nog gaan zien'.

Volledig scherm
De 7-jarige Luuk Oversteeg. © Yvonne Oversteeg-Janssen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven