Volledig scherm
Peter en Koos Molthoff. © Tringa Hasaj

Briljanten paar Molthoff uit Eindhoven: 'Liefde op het tweede gezicht’

EINDHOVEN - Ondanks dat Koos (87) niet alles goed meer ziet, en hij niet alles meer meekrijgt door zijn slechtere gehoor, is het echtpaar gelukkiger dan ooit. Peter (95) en Koos Molthoff besteden hun tijd samen, maar ook het nageslacht weet het briljanten paar goed bezig te houden. Koos: ,,Ja, daar kan ik echt van genieten.”

De eerste echte ontmoeting van de twee weet Koos nog als de dag van gisteren. Het koppel zag elkaar in het gemeentehuis van Bergeijk. Met haar vader als burgemeester en de nieuwbakken ambtenaar Peter, kwam het tot een kennismaking. Koos moest namelijk papieren komen brengen. Ze woonde tegenover het gemeentehuis, maar ze kon destijds niet vermoeden dat dat kleine wandelingetje haar leven zou veranderen.

Peter had echter al net iets eerder Koos gezien en bewonderd. ,,Na mijn sollicitatiegesprek stapte ik de bus in naar Nijmegen. Daar woonde ik toen nog.” Vanaf de bushalte liet hij zijn oog vallen op de woning tegenover het gemeentehuis, en Koos zat achter het raam. Het was dus eigenlijk liefde op het tweede gezicht. 

 Voor het stelletje voelt het heel fijn om al zo lang getrouwd te zijn. ,,Hoe kan ik mij anders dan dankbaar en gelukkig voelen?”, zegt Peter.

Volledig scherm
De bruiloft op 2 september 1954 van Koos en Peter Molthoff

In samenwerking met indebuurt Eindhoven