Volledig scherm
PREMIUM
De broers Willem en Peer Haemers hangen de plaquette in het Evoluon. Die moet herinneren aan de dood van hun vader. Hij verongelukte op 18 augustus 1965 bij de bouw van het iconische bouwwerk. © foto meulenhof/Bert Jansen

Broers Haemers uit Eindhoven hangen plaquette op in Evoluon ter nagedachtenis aan verongelukte vader

EINDHOVEN - ‘Herinnering aan Peter Paulus Haemers. Hij overleed op 18 augustus 1965 na een noodlottige val bij de bouw van het Evoluon.’ Dat is de tekst op een plaquette die Willem en Peer Haemers vrijdagmiddag ophingen in het iconisch gebouw in Eindhoven. ,,Zo, nu kunnen wij net als onze vader ook zeggen dat we in het Evoluon gewerkt hebben”, zegt Peer (65) later. 

De roestvrijstalen plaquette hangt in de grote entreehal, naast de deur naar de gang die leidt naar de beroemdste koepel van Eindhoven. Een mooie plek en een mooi eerbetoon aan 'ons vader’, vinden de broers Haemers. ,,Maar het liefste hadden we het plaatje opgehangen aan een van de oude betonnen pilaren in het restaurant of de hal. Maar dat mocht zeker niet omdat het een monument is", zegt de Willem, met 70 jaar de oudste van de twee broers; twee andere broers en hun moeder zijn inmiddels overleden. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7348 stemmen