Volledig scherm
Brons voor TU/e-studente op NK 800 meter hardlopen. foto Evert Woutersen © Evert Woutersen

Brons voor TU/e-studente Marissa Damink op NK hardlopen

EINDHOVEN - De Eindhovense TU/e-studente Marissa Damink (21) heeft zaterdag brons behaald op het Nederlandse Kampioenschappen 800 meter hardlopen. Marissa zat in de derde en laatste serie en daar was de snelheid hoog. 

Met een tijd van 2.09.92 werd ze tweede in haar serie en dat betekende automatische kwalificatie voor de finale.

De series van dit NK werden gelopen op vrijdag. Zowel in de series als in de finale werd Marissa aangekondigd als aanstormend talent. Die titel heeft ze waar kunnen maken door als derde te eindigen in de finale, slechts 9 honderdste achter de nummer twee, Marije Wever. Danaïd Prinsen was winnares op deze 800 meter.

Volledig scherm
De TU/e studente Marissa Damink (nummer 592) behaalde zaterdag de bronzen medaille op de 800 meter tijdens de Nederlandse Kampioenschappen hardlopen. foto Evert Woutersen. © Evert Woutersen

Tijdens de spannende finale waren de atletes goed aan elkaar gewaagd. De eerste ronde ging niet te snel en kon de Eindhovense atlete goed naar voren schuiven, waarna de laatste 300 meter op volle snelheid werd gelopen. 

Marissa, die nu vier jaar bezig is met hardlopen, heeft het afgelopen jaar een grote progressie laten zien. Ze verraste dit seizoen al eerder door haar persoonlijk record met 7 seconden te verbeteren ten opzichte van vorig jaar. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven