De hoofdingang van DOMUSDELA, het voormalige complex Mariënhage aan de Kanaalstraat in Eindhoven.
Volledig scherm
De hoofdingang van DOMUSDELA, het voormalige complex Mariënhage aan de Kanaalstraat in Eindhoven. © DELA

Bronzen Van Abbepenning gaat naar DomusDela in Eindhoven

EINDHOVEN - De tweejaarlijkse Henri van Abbe Erepenning gaat dit keer naar DomusDela, het renovatieproject van uitvaartcoöperatie Dela voor de Paterskerk en het voormalige Augustinanum in Eindhoven. Opmerkelijk, want de erfgoedwaakhond en de opdrachtgever hadden een fikse aanvaring over de manier waarop de voormalige biechtstoelen van de kerk behandeld moesten worden. 

 1. PSV-nieuwelingen Sávio en Branthwaite maken hun debuut in Tilburg

  PS­V-nieuwelin­gen Sávio en Branthwai­te maken hun debuut in Tilburg

  Bij PSV maken de nieuwe spelers Sávio (18) en Jarrad Branthwaite (20) vrijdag hun debuut in een officiële wedstrijd. Het duo gaat spelen bij Jong PSV, zo vertelde Ruud van Nistelrooij tijdens de persconferentie voor het duel met FC Emmen. ,,En ook daar ligt de lat hoog. Wij willen alles doen om ook die wedstrijd zo goed mogelijk voor de dag te komen”, zei Van Nistelrooij, die vorig jaar nog trainer was van Jong PSV.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven