Drukte in de Dommelsch brouwerij: er wordt volop gewerkt om horecazaken op tijd te bevoorraden.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte in de Dommelsch brouwerij: er wordt volop gewerkt om horecazaken op tijd te bevoorraden. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Brouwers werken dag en nacht door: er moet bier naar het terras

EINDHOVEN - De terrassen gaan weer open. En dat betekent dag en nacht doorwerken voor horecaleveranciers uit deze regio. ,,Het is alsof je met een oldtimer ineens van nul naar honderd moet.”

  1. Publiek kan meeschilderen aan ‘de Nachtwacht voor iedereen’

    Publiek kan meeschilde­ren aan ‘de Nachtwacht voor iedereen’

    Meeschilderen aan de Nachtwacht op ware grootte? Vanaf woensdag 2 februari kan dat in Eindhoven. De tv-serie Het Geheim van de Meester van AVROTROS wil Nederlanders laten ervaren hoe het is om de Nachtwacht te schilderen. De helft van het schilderij, verdeeld over drie doeken, wordt in Eindhoven gemaakt, de andere helft in Leiden. Voorbijgangers kunnen aan de slag met verf en kwast. Uiteindelijk worden de zes delen samengevoegd tot ‘de Nachtwacht door iedereen’. In de serie probeert een team van vier experts te ontrafelen hoe de meester, Rembrandt, zelf te werk ging met een reconstructie van De Nachtwacht op ware grootte. Wethouder Monique List opent de ‘exposurebox’ met de drie doeken die door het publiek beschilderd mogen worden op woensdag om 13 uur op het 18 Septemberplein.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven