Bruidsparen-in-spe vrezen voor hun trouwdatum vanwege het coronavirus. Boven Sanne en Maarten (links) en Diana en Michel. Onder: Joost en Kelly (links) en Jan en Linda.
Volledig scherm
PREMIUM
Bruidsparen-in-spe vrezen voor hun trouwdatum vanwege het coronavirus. Boven Sanne en Maarten (links) en Diana en Michel. Onder: Joost en Kelly (links) en Jan en Linda. © RV

Bruidsparen in regio in onzekerheid: ‘Maar trouwen doen we sowieso’

EINDHOVEN/HELMOND - Corona zorgt ook voor klein leed. Bij bruidsparen-in-spé bijvoorbeeld. Voor velen dreigt de  ‘mooiste dag’  -althans voorlopig- in het water te vallen. 

Al een jaar lang sparen Sanne Verbeek (29) en Maarten van den Oever (38) voor hun trouwfeest. Het potje is aardig gevuld, maar andere prioriteiten nopen hen nu om het spaarvarken voor een ander doel om te gaan keren. Verbeek is eigenaar van Grillbar Slinders in Nederwetten. Ook zij heeft de deur moeten sluiten. Met afhaalmaaltijden probeert  ze het hoofd boven water te houden.  En dat lukt heel aardig, zegt ze, vooral door de aanloop van veel vaste gasten, vrienden en bekenden. Maar hoe lang dat goed blijft gaan, weet Verbeek niet. ,,Het spaargeld hebben we straks waarschijnlijk hard nodig voor de zaak.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven