Valerie van Zuijlen heeft met haar lichtshow vanaf de maan de Foederer Talent Award gewonnen.
Volledig scherm
Valerie van Zuijlen heeft met haar lichtshow vanaf de maan de Foederer Talent Award gewonnen. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Buitenaardse lichtshow in Steentjeskerk tijdens Glow Eindhoven

EINDHOVEN - De Steentjeskerk beleeft tijdens het lichtkunstfestival Glow een buitenaardse lichtshow. Letterlijk, want hij komt van de maan. Dankzij Valerie van Zuijlen, die dinsdag de Foederer Talent Award in de wacht sleepte.

  1. Publiek kan meeschilderen aan ‘de Nachtwacht voor iedereen’

    Publiek kan meeschilde­ren aan ‘de Nachtwacht voor iedereen’

    Meeschilderen aan de Nachtwacht op ware grootte? Vanaf woensdag 2 februari kan dat in Eindhoven. De tv-serie Het Geheim van de Meester van AVROTROS wil Nederlanders laten ervaren hoe het is om de Nachtwacht te schilderen. De helft van het schilderij, verdeeld over drie doeken, wordt in Eindhoven gemaakt, de andere helft in Leiden. Voorbijgangers kunnen aan de slag met verf en kwast. Uiteindelijk worden de zes delen samengevoegd tot ‘de Nachtwacht door iedereen’. In de serie probeert een team van vier experts te ontrafelen hoe de meester, Rembrandt, zelf te werk ging met een reconstructie van De Nachtwacht op ware grootte. Wethouder Monique List opent de ‘exposurebox’ met de drie doeken die door het publiek beschilderd mogen worden op woensdag om 13 uur op het 18 Septemberplein.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven