Volledig scherm
burgemeester Jorritsma van Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Burgemeester Jorritsma over aanpak drugs in Eindhoven: we hebben steeds meer wijkkoningen die een wijk beheersen en besturen

EINDHOVEN - Burgemeester Jorritsma kondigde vorig jaar aan 'de oren en ogen van burgers' meer te betrekken bij de strijd tegen criminaliteit. Hij geeft dinsdag in een interview in het Financieele Dagblad toe dat dat nog niet is gelukt.  

Jorritsma geeft daarvoor als belangrijkste reden in het FD: "Nee, een belangrijke reden daarvoor is dat we steeds meer 'wijkkoningen' hebben, die een wijk beheersen en besturen. Het zijn mensen met in hun huis vaak rolluiken aan de binnen- en buitenkant, de mooiste auto voor de deur, overal camera's geïnstalleerd, maar ze hebben geen geregistreerd inkomen. Mensen die kennelijk alles mogen en kunnen doen."

De burgemeester heeft goede hoop dat dankzij digitale recherche er steeds dieper kan worden gegraven waardoor het witwassen van geldstromen is te volgen. Of waardoor is te zien dat iemand bij het ene loket een bijstandsuitkering aanvraagt en bij het andere een vergunning voor de verbouwing van een horecapand. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7823 stemmen