Volledig scherm
burgemeester Jorritsma van Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Burgemeester Jorritsma over aanpak drugs in Eindhoven: we hebben steeds meer wijkkoningen die een wijk beheersen en besturen

EINDHOVEN - Burgemeester Jorritsma kondigde vorig jaar aan 'de oren en ogen van burgers' meer te betrekken bij de strijd tegen criminaliteit. Hij geeft dinsdag in een interview in het Financieele Dagblad toe dat dat nog niet is gelukt.  

Jorritsma geeft daarvoor als belangrijkste reden in het FD: "Nee, een belangrijke reden daarvoor is dat we steeds meer 'wijkkoningen' hebben, die een wijk beheersen en besturen. Het zijn mensen met in hun huis vaak rolluiken aan de binnen- en buitenkant, de mooiste auto voor de deur, overal camera's geïnstalleerd, maar ze hebben geen geregistreerd inkomen. Mensen die kennelijk alles mogen en kunnen doen."

De burgemeester heeft goede hoop dat dankzij digitale recherche er steeds dieper kan worden gegraven waardoor het witwassen van geldstromen is te volgen. Of waardoor is te zien dat iemand bij het ene loket een bijstandsuitkering aanvraagt en bij het andere een vergunning voor de verbouwing van een horecapand. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dappere postbode rent achter zijn fietsendief aan in Eindhoven, maar die dreigt: 'Straks heb je een nóg groter probleem'

  Dappere postbode rent achter zijn fietsen­dief aan in Eindhoven, maar die dreigt: 'Straks heb je een nóg groter probleem'

  EINDHOVEN - Sonny van den Bosch (25) is zaterdagmiddag op klaarlichte dag tijdens het postbezorgen in de Brussellaan in Eindhoven agressief van zijn gloednieuwe fiets beroofd. Een man greep zijn schouder en gooide hem van zijn fiets op de grond. Toen hij achter de dief aanrende, schreeuwde die: ,,Ik zou maar stoppen met achtervolgen, anders heb je straks een nóg groter probleem."
 2. Festivals in Philips de Jonghpark domein van ouder publiek
  PREMIUM

  Festivals in Philips de Jonghpark domein van ouder publiek

  EINDHOVEN - Het viel allemaal mooi samen: het laatste weekend van de schoolvakantie, schitterende weersomstandigheden en twee festivals in één van de mooiste parken van Eindhoven, het Philips de Jongh Wandelpark. Het techno-festival Hidden Garden trok zaterdag zo'n 4000 betalende toeschouwers, Happy Sunday Fest trok een dag later iets minder publiek: 3000 voornamelijk oudere muziekliefhebbers, maar die mochten gratis naar binnen.
 3. Helma (65) en Robertus (70) doorstaan medische hel en belanden bij elkaar op de kamer in ziekenhuis Tilburg
  PREMIUM

  Helma (65) en Robertus (70) doorstaan medische hel en belanden bij elkaar op de kamer in ziekenhuis Tilburg

  TILBURG/EINDHOVEN - Ze liggen inmiddels weer veilig samen op één kamer, maar de afgelopen dagen waren voor Helma (65) en Robertus (70) Janssens uit Tilburg een regelrechte hel. Precies toen Robertus zijn vrouw een afscheidskus gaf omdat hij een zware bypass-operatie inging, stortte zij ineen door een hartstilstand. Hun 30-jarige zoon viel niet veel later ook flauw. Om van alle ellende bij te komen, legde het TweeSteden ziekenhuis het echtpaar bij elkaar op de kamer.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven