Volledig scherm
PREMIUM
De Brabantse burgemeesters en Commissaris van de Koning Wim van de Donk in het Noordbrabants Museum. Van links naar rechts John Jorritsma (Eindhoven), Wim van de Donk, Elly Blanksma (Helmond), Paul Depla (Breda), Jack Mikkers (Den Bosch) en Theo Weterings (Tilburg). © Marc Bolsius

Burgemeesters: Brabantse criminelen rijden nog steeds in de gele trui

DEN BOSCH -  ,,We moeten de criminaliteit slimmer bestrijden, we pakken nu alleen de sukkels op.” Die boodschap van Wim van de Donk, Brabants commissaris van de koning, was op 14 juli 2014 de opening van het NOS Journaal. 

Dik drie jaar later, in september 2017, zei Peter Noordanus, de inmiddels afgezwaaide burgemeester van Tilburg, dít over de Brabantse strijd tegen de drugscriminaliteit:  ,,We zijn met een theelepeltje de zee aan het leegscheppen.”

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven