Volledig scherm
PREMIUM
De Brabantse burgemeesters en Commissaris van de Koning Wim van de Donk in het Noordbrabants Museum. Van links naar rechts John Jorritsma (Eindhoven), Wim van de Donk, Elly Blanksma (Helmond), Paul Depla (Breda), Jack Mikkers (Den Bosch) en Theo Weterings (Tilburg). © Marc Bolsius

Burgemeesters: Brabantse criminelen rijden nog steeds in de gele trui

DEN BOSCH -  ,,We moeten de criminaliteit slimmer bestrijden, we pakken nu alleen de sukkels op.” Die boodschap van Wim van de Donk, Brabants commissaris van de koning, was op 14 juli 2014 de opening van het NOS Journaal. 

Dik drie jaar later, in september 2017, zei Peter Noordanus, de inmiddels afgezwaaide burgemeester van Tilburg, dít over de Brabantse strijd tegen de drugscriminaliteit:  ,,We zijn met een theelepeltje de zee aan het leegscheppen.”

 1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”
 2. Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen
  PREMIUM

  Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen

  EINDHOVEN - De vijftien noemen zichzelf gekscherend The Vonderboys. Dat zou ook ‘wonderboys’ hebben kunnen zijn want de groep heeft met wat hulp twee krakkemikkige transportfietsen getransformeerd in blitse fonkelnieuw ogende exemplaren. ,,De fietsen zijn bedoeld voor bewoners van Vonderhof om met familie en bezoek erop uit te gaan”, vertelt Vonderhofs geluksconsulent ­Richard van Schaijk. ,,Op de een zit je naast elkaar, op de ander kan iemand in een rolstoel worden vervoerd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven