Volledig scherm
Vroege bussen in Eindhoven

Busreizigers niet blij met schrappen van vroege bussen op tien Hermes-lijnen in en rond Eindhoven

EINDHOVEN - Busreizigers staan niet te juichen bij het schrappen van de vroegste busritten op tien lijnen. Hermes wil deze maatregel doorvoeren bij de nieuwe dienstregeling die op 11 december van start gaat.

Onder de gedupeerden is Eindhovenaar M. Pieters. De man werkt in Den Bosch en pakt al 32 jaar lang elke dag de eerste bus van lijn 7 om op tijd de trein van 6.30 uur te kunnen halen. "Waardeloos als deze bus geschrapt wordt. De fiets is voor mij geen alternatief, omdat ik een zware tas mee te sjouwen heb."

Airport
Ook de heer en mevrouw Janssen uit Aalst zijn blij met de vroege bus. Ze zijn onderweg naar Eindhoven Airport, waar hun vlucht om 7.50 uur vertrekt. Een busrit later zou nu geen optie zijn. "Dan komen we te laat", zegt hij. "En dan? Tja, dat zou dan de auto worden, maar dan zit je wel met een heel dure parkeerplaats te kijken. De bus is ideaal."

Trein
Dat vindt ook Myrthe van der Putten. Twee keer per week neemt ze de vroegste bus naar het station om op de trein te stappen naar Tilburg, waar ze journalistiek studeert. "Ik zou ook met de fiets kunnen. Maar het regende en ik vind het zo lekker om wakker te worden in de bus: warm en comfortabel. Het zou heel vervelend zijn als dat niet meer kan."

Volledig scherm
Myrthe van der Putten in de vroege bus
Volledig scherm
Vroege bussen in Eindhoven

In samenwerking met indebuurt Eindhoven