Bij de Letse zwerver Uldis Kluga zijn onlangs zijn beide benen geamputeerd. Uldis wordt ook wel de vrolijkste zwerver van Tongelre genoemd, vraagt nooit ergens om en is niemand tot last. Daarom wordt nu actie voor hem gevoerd door Ron Janssen (r), aanvankelijk om een scootmobiel voor hem te kopen, maar inmiddels ook om hem te helpen zijn leven op de rit te zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de Letse zwerver Uldis Kluga zijn onlangs zijn beide benen geamputeerd. Uldis wordt ook wel de vrolijkste zwerver van Tongelre genoemd, vraagt nooit ergens om en is niemand tot last. Daarom wordt nu actie voor hem gevoerd door Ron Janssen (r), aanvankelijk om een scootmobiel voor hem te kopen, maar inmiddels ook om hem te helpen zijn leven op de rit te zetten. © Kees Martens/DCI Media

Buurt in actie om Eindhovense ‘troetelzwerver’ Uldis een nieuwe start te geven

EINDHOVEN - Jarenlang zorgde de dakloze Uldis Kluga voor een vrolijke noot in Eindhoven, meer precies in ‘zijn’ stadsdeel Tongelre. Na een val, een hartstilstand en de amputatie van beide benen tot boven de knie, beseft hij dat het is afgelopen met zijn zwervend bestaan. Ondertussen is Tongelre opgestaan en zamelt geld in om hem te helpen een nieuw bestaan op te bouwen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Wel kaas maar geen textiel te koop op de markt: 'Ik vind het belachelijk'
  Play

  Wel kaas maar geen textiel te koop op de markt: 'Ik vind het belache­lijk'

 2. 18-jarige Iris is de enige vrouw op de stukadoorsopleiding: 'Het is voor iedereen leuk'
  Play

  18-jarige Iris is de enige vrouw op de stukadoors­op­lei­ding: 'Het is voor iedereen leuk'