EINDHOVEN - Het terrein van de voormalige milieustraat. Op dit terrein worden units geplaatst door de gemeente voor de tijdelijke winteropvang van daklozen.
Volledig scherm
PREMIUM
EINDHOVEN - Het terrein van de voormalige milieustraat. Op dit terrein worden units geplaatst door de gemeente voor de tijdelijke winteropvang van daklozen. © Kees Martens/DCI Media

Buurt verbolgen over winteropvang daklozen, waarom kwam dat besluit zo laat?

ANALYSEEINDHOVEN - Een fatsoenlijke oplossing voor de winteropvang voor daklozen, de gemeente Eindhoven had een jaar de tijd om daarover na te denken. Toch viel pas op het allerlaatste moment de keuze op Kanaaldijk-Zuid. Buurtbewoners en ondernemers voelen zich met de rug tegen de muur gezet. 

  1. Pas weken na je dood gevonden worden, het gebeurt regelmatig in Brabant: ‘Soms komen de vliegen je tegemoet’
    PREMIUM

    Pas weken na je dood gevonden worden, het gebeurt regelmatig in Brabant: ‘Soms komen de vliegen je tegemoet’

    DEN BOSCH/EINDHOVEN – Mensen die in hun woning of de buitenlucht zijn gestorven maar pas dagen, weken of maanden later gevonden worden. In Brabant gebeurde dat afgelopen jaar 103 keer, blijkt nu de Brabantse GGD’s voor het eerst deze lijkvindingen in kaart hebben gebracht. Ook dit weekend werd er weer iemand pas na maanden gevonden. Je moet er als forensisch arts wel tegen kunnen. ,,Al na een week beginnen huid en haar los te laten.”
    Eindhoven

In samenwerking met indebuurt Eindhoven