Het Vogelzangterrein aan de Willemstraat in Eindhoven is nu nog in gebruik als parkeerterrein. De buurt vreest de parkeerdruk als hier woningen gebouwd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Vogelzangterrein aan de Willemstraat in Eindhoven is nu nog in gebruik als parkeerterrein. De buurt vreest de parkeerdruk als hier woningen gebouwd worden. © Michel Theeuwen

Buurten Willemstraat Eindhoven blij met kans om zegje te doen

EINDHOVEN Eenrichtingsverkeer, zo noemden de omwonenden van de twee bouwterreinen aan de Willemstraat in Eindhoven de inspraak die ze kregen. Ze waren blij hun zegje te kunnen doen tijdens de avond in zaal De Ambassadeur, georganiseerd door de gemeenteraad, op initiatief van D66. 

Want ze waren dan wel een paar keer uitgenodigd voor inloopavonden waar informatie werd gegeven over de bouwplannen van Burgland Real Estate voor het terrein Van de Ven en het Vogelzangterrein, maar echt overleg was er niet geweest. ,,Dan mag je twee keer op zo'n slecht georganiseerde, chaotische avond in een veel te kleine ruimte komen aanhoren wat ze bedacht hebben. Vragen worden alleen individueel beantwoord. En dat is het dan, daarna bleef het stil. Voor ons waren die avonden niet meer dan een eerste stap, wij blijven met heel veel vragen zitten", zo verwoordde Jack van de Ven uit de Albertina van Nassaustraat het. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven