Volledig scherm
© Jurriaan Balke

Cabaretier Leon van der Zanden stopt; laatste voorstelling op 20 november in Helmond

EINDHOVEN - Leon van der Zanden (41) stopt met cabaret. De cabaretier maakte dat zelf vrijdag bij Omroep Brabant op de radio bekend. 

Van der Zanden stond twintig jaar op het podium en maakte in die tijd negen voorstellingen. “De vorm cabaret is voor nu even op. Ik merk dat ik me niet meer kan ontwikkelen binnen het cabaret”, liet hij weten in het programma Brabants Bont. Het is voor de in Eindhoven wonende cabaretier tijd om andere dingen te gaan doen.

Kameleon, de voorstelling waarmee Van der Zanden momenteel toert, is zijn laatste show. Op 20 november registreert Omroep Brabant de voorstelling in Theater het Speelhuis in Helmond. Deze wordt later uitgezonden en op DVD uitgebracht. Daarna speelt Van der Zanden de show nog 13 keer, de laatste keer is op 16 januari 2019 in het Parktheater in Eindhoven.

Van der Zanden kijkt niet uit naar zijn allerlaatste voorstelling, hij vindt het wel bijzonder. “Ik denk dat het iets extra’s gaat toevoegen. En dat er gevoelens gaan vrijkomen van ‘dit is het het afscheid’. En ik haat afscheid nemen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven