Volledig scherm
De Campinafabriek in Eindhoven. Foto Jurriaan Balke

Campinaterrein Eindhoven: wonen, werken en recreatie

EINDHOVEN - De voormalige Campinafabrieken in Eindhoven krijgen in de nabije toekomst een mix van wonen, werken en recreatie als functie. Eigenaar CampinaFriesland en de gemeente Eindhoven gaan de komende tijd op zoek naar een koper voor het terrein met plannen. Ook de rest van de bedrijvenstrook langs het kanaal kan op termijn die functies krijgen.

Dat heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt in het Ontwikkelkader Campinaterrein. De plannen van ontwikkelaars moeten passen binnen de door de gemeente vast te stellen regels. Zo moeten enkele monumentale gebouwen gespaard blijven, al zijn ze niet aangewezen als monument. Ook zal er rekening gehouden moeten worden met de bedrijven die wel nog zitten op dit stuk van bedrijventerrein De Kade.

Het ontwikkelen van het Campinaterrein loopt vooruit ('geeft richting aan', aldus het persbericht van de gemeente) op wat er met de rest van de strook bedrijvigheid ten zuiden van het Eindhovensch Kanaal gaat gebeuren. Daarover is nu nog weinig te zeggen, aldus een woordvoerster van wethouder Wilbert Seuren. Bekend is al wel dat daar de milieustraat van Cure weg gaat; die verkast naar Acht. Daarvoor is nog geen concreet plan.

Het ontwikkelkader is door gemeente en CampinaFriesland opgesteld, in overleg met omwonenden en het bedrijfsleven van De Kade. Tijdens het verkoopproces worden ingediende plannen eerst beoordeeld door de eigenaar en daarna door de gemeente. Ook daarbij worden betrokken partijen betrokken.

Belangrijk is ook dat er meer ruimte komt voor groen en water en duurzame bouw, aldus het ontwikkelkader.

  1. Honderden Eindhovense studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’
    PREMIUM

    Honderden Eindhoven­se studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’

    EINDHOVEN - Al meer dan twee dagen is het leven in de studentenwoningen van wooncorporatie Vestide in Eindhoven ‘moeilijk’. Door een kabelbreuk vrijdagmiddag - ‘ergens onbegrijpelijk ver weg’ - bij Culemborg ligt het internet er voor veel studenten al dagen uit. ,,We voelen ons machteloos, omdat de helpdesk constant valse beloftes doet”, zegt een student tegen deze site die met tachtig anderen aan de Boutenslaan woont.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven