Volledig scherm
Rinus Beintema. © Mats van Soolingen

Cannabis social club Suver Nuver opent aan Tongelresestraat Eindhoven

EINDHOVEN - De medicinale cannabis social club Suver Nuver opent op 8 december een vestiging aan de Tongelresestraat 430 in Eindhoven. Belangstellenden kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur langskomen voor informatie over de werking van medicinale wietolie, een proefpakket of lidmaatschap. 

De Eindhovense vestiging wordt de derde vestiging op rij die in die week opengaat. Suver Nuver opent ook clubs in Utrecht (4 december) en Rijswijk (5 december). Daarmee komt het aantal locaties waar Suver Nuver fysiek aanwezig is op negen.  De eerste Suver Nuver werd drie jaar geleden  opgericht in Leeuwarden door  voormalig wietteler Rinus Beintema. Zijn doel is om over heel Nederland dekking te krijgen. Alleen Flevoland, Drenthe en Zeeland ontbreken nog op zijn lijstje. 

Afgedankte planten

Beintema gebruikt het knipafval van door collega-telers afgedankte hennepplanten om medicinale wietolie te maken. De wietolie van Suver Nuver valt onder de Opiumwet en is dus illegaal. Dat komt omdat deze niet alleen CBD bevat, zoals de legaal bij onder andere natuurwinkels verkrijgbare oliën, maar ook THC. Volgens Beintema is dat laatste bestanddeel juist nodig voor de medicinale werking. De enige manier om in Nederland legaal aan deze wietolie te komen, blijft nog altijd middels doktersrecept bij de Transvaal Apotheek in Den Haag. 

Wie langskomt op clubmiddagen gaat nooit met wietolie naar huis. De middagen zijn met name bedoeld voor voorlichting. Wie lid wordt, kan tegen kostprijs medicinale wietolie per post thuisbezorgd krijgen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven