Vlnr: Initiatiefnemers Ruud van den Bosch, Joep Verheijen, Joop Soree, Edwin van de Weijdeven, Hans Matheeuwsen, André Huizinga en Ben Beckmann.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Initiatiefnemers Ruud van den Bosch, Joep Verheijen, Joop Soree, Edwin van de Weijdeven, Hans Matheeuwsen, André Huizinga en Ben Beckmann. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Carnavalstent op Wilhelminaplein: Eindelijk eigen plek voor veertigplussers in Lampegat

EINDHOVEN - Voor het eerst staat er tijdens het komende carnaval een feesttent op het Wilhelminaplein. Zeven initiatiefnemers nemen de productie en de exploitatie van ‘De Salon’, zoals de spiegeltent gaat heten, voor hun rekening. Drie horecazaken – De Gaper, Café Wilhelmina en Café De Groot – nemen deel aan de exploitatie.

De Salon is een initiatief van Ben Beckmann, André Huizinga, Joep Verheijen, Hans Matheeuwsen, Joop Soree, Edwin van de Weijdeven en Ruud van den Bosch. ,,Er is momenteel geen vaste stek waar veertigplussers in Lampegat carnaval kunnen vieren. De tent op de Markt is voor dertigers en op het Stadhuisplein komt er één voor twintigers”, verklaart Verheijen. ,,We hebben de productie, exploitatie en het vergunningentraject rond, maar willen graag een draagvlak creëren voor de toekomst. Daarom richten wij de ‘Vrienden van de Salon’ op. Voor 222,22 euro ben je vriend en heb je in elk geval elk jaar recht op het besloten feest op donderdagavond”, voegt Matheeuwsen toe. ,,Maar je steunt dan ook meteen dit initiatief.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven