Proeftuin Living Lab 040 aan de Castiliëlaan in Eindhoven biedt uiteindelijk plaats voor 100-120 experimentele woningen. Het is verdeeld in de stadskamer (boven) en buurtkamer (beneden).
Volledig scherm
Proeftuin Living Lab 040 aan de Castiliëlaan in Eindhoven biedt uiteindelijk plaats voor 100-120 experimentele woningen. Het is verdeeld in de stadskamer (boven) en buurtkamer (beneden). © Living Lab 040/gemeente Eindhoven

Castiliëlaan in Eindhoven ook laboratorium voor het nieuwe bouwen; eerste woningen nog voor de zomer

EINDHOVEN - Living Lab 040 gaat in buurtschap Te Veld aan de Castiliëlaan experimenteren met allerlei soorten tijdelijke, duurzame woningen. De bewoners van de eerste tien huizen moeten nog voor de zomer de sleutel krijgen.  Uiteindelijk komen er in deze proefwijk 120 te staan, in allerlei soorten en maten. 

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven