Een kok bereidt een speciaal menu voor patiënten met slokdarmkanker in het Catharina Ziekenhuis.
Volledig scherm
Een kok bereidt een speciaal menu voor patiënten met slokdarmkanker in het Catharina Ziekenhuis. © Catharina Ziekenhuis

Catharina Ziekenhuis twee keer genomineerd voor Zinnige Zorg Award 2021

EINDHOVEN - Twee initiatieven van het Catharina Ziekenhuis zijn genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2021 van zorgverzekeraar VGZ.  Ze maken kans op een geldprijs van 10.000 euro voor verdere ontwikkeling. Publiek kan via de site van VGZ een stem uitbrengen.

 1. Afspraken op een sigarenkistje tellen niet meer; ook vrijwillige besturen moeten juristenproof zijn
  PREMIUM

  Afspraken op een sigaren­kist­je tellen niet meer; ook vrijwilli­ge besturen moeten juristenp­roof zijn

  EINDHOVEN/VALKENSWAARD - Ooit was het ‘ons kent ons’ bij de lokale voetbalclub. En bestuursafspraken pasten op de achterkant van een sigarendoosje. Maar die tijd is voorbij. Zeker als per 1 juli de nieuwe wet WBTR ingaat. Statuten moeten nu snel ‘juristenproof’ gemaakt worden om te voorkomen dat bestuursleden uit hun eigen zak moeten betalen als er iemand vandoor gaat met de kas.
 2. Aan elk bezoek hield ik een boos en beroerd gevoel over
  PREMIUM
  Column

  Aan elk bezoek hield ik een boos en beroerd gevoel over

  Een collega schreef onlangs dat BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) zo'n beetje het meest ondankbare baantje is dat er bestaat. Mensen op straat aanhouden of corrigeren, beboeten, identiteitsbewijzen controleren, allemaal niet fijn om te doen. Maar ik zou er een ander baantje tegenover willen stellen, dat in mijn ogen heel wat vervelender is, namelijk dat van deurwaarder. Dat beroep is nog harder en ingrijpender voor de mensen die er mee te maken krijgen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven