Volledig scherm
Het is vaak druk met de vele passagiers in de terminal van Eindhoven Airport. © Ton van de Meulenhof

CDA Eersel houdt avond
over Eindhoven Airport; alle politieke partijen uit regio uitgenodigd

EERSEL - Het CDA Eersel nodigt alle politieke partijen in de regio uit op een avond over Eindhoven Airport.

De Eerselse wethouder Liesbeth Sjouw, voorzitter Klaas Kopinga van de stichting Belangenbehartiging Omwonenden Welschap en Bernard Gerard van het 'Beraad Vlieghinder moet minder' spreken op 6 september in Knegsel op een avond over de toekomst van Eindhoven Airport. De bijeenkomst belegd door het CDA in de gemeente Eersel.

De groei van Eindhoven Airport is tot en met 2019 vastgelegd. De komende jaren kan het vliegverkeer nog ongeveer 25 procent toenemen. Het komt daarmee op 43.000 civiele vliegbewegingen per jaar. Voor 2020 en volgende jaren moeten nieuwe afspraken worden gemaakt.

Grenzen

CDA Eersel vindt dat er grenzen gesteld moeten worden aan de groei van het vliegveld. De gezondheid van inwoners en de aantrekkelijkheid van de regio voor wonen, werken en recreëren mogen niet in gevaar komen.

Het is voor toekomstige raden en colleges belangrijk om op de hoogte te zijn van de feiten en van de manier waarop de besluitvorming tot stand komt, stelt CDA Eersel. De vraag die op de avond aan de orde komt is welke politieke mogelijkheden er zijn om mee te denken over de toekomst van het vliegveld. 

Liesbeth Sjouw is behalve wethouder in Eersel ook lid van de Uitvoeringstafel Eindhoven Airport. Zij zal een toelichting geven op de huidige overlegvormen en de actuele onderwerpen aan de uitvoeringstafel, waarin de toekomstige vliegbewegingen voortdurend onderwerp van gesprek zijn. Klaas Kopinga zal het hebben over de ontwikkelingen van de afgelopen jaren van het civiele en militaire vliegverkeer in Eindhoven.

Manifest

Bernard Gerard spreekt over het manifest dat het 'Beraad Vlieghinder moet minder’ heeft opgesteld. Onder leiding van Wim van Golstein Brouwers is er daarna ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Uitgenodigd zijn alle politieke partijen en colleges uit Eindhoven, Best, Oirschot, Nuenen, Son-en Breugel, Veldhoven, Waalre, Laarbeek, Valkenswaard, Meierijstad, Bergeijk, Bladel, Reusel- de Mierden en Eersel.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven