Volledig scherm
Eindhoven drukte op Neckerspoel © Fotopersburo van de Meulenhof BV

CDA Eindhoven: 'Snel een plan voor busstation'

EINDHOVEN - Op korte termijn moet er een plan gemaakt worden voor busstation Neckerspoel in Eindhoven. Het aantal busreizigers neemt zodanig toe dat het tijd wordt om daarop in te spelen.

Dat zegt CDA-raadslid Remco van Dooren in vragen die hij gesteld heeft over de ontwikkelingen in Internationale Knoop XL rond het station.

Volgens Van Dooren wordt daarbij wel volop nagedacht over het bouwen van woningen en kantoren (onder meer District E, bij The Student Hotel, in plaats van het Beursgebouw) en het versmallen van de Fellenoord. Maar het ontbreekt nog aan een visie om in te spelen op de groei van het verkeer én het aantal busreizigers met 45 procent tot 2030.

Bij een bijpraatsessie met de gemeenteraad werd onlangs wel gemeld dat uit een onderzoek blijkt dat het huidige Neckerspoel de beste locatie is voor de centrale bushalte. Die zou verdiept aangelegd kunnen worden, zodat erbovenop nog gebouwen kunnen komen.

Grenzen

Dat vindt Van Dooren echter onvoldoende. ,,Uit onderzoek in 2009 bleek al dat het huidige busstation de grenzen van zijn capaciteit heeft bereikt", zegt Van Dooren in een toelichting.

,,Met de raadsvragen willen we ervoor zorgen dat er de komende jaren juist ook veel aandacht voor het busstation komt. Want de komende jaren gaan we veel belangrijke beslissingen nemen over de toekomst van de stad."

  1. 'Overwinning' voor ouders verdronken TU/e-student: 'We hebben het dossier, we geloven niet in een ongeluk’

    'Overwin­ning' voor ouders verdronken TU/e-stu­dent: 'We hebben het dossier, we geloven niet in een ongeluk’

    BREDA - De ouders van Youri Bicker, de 26-jarige TU/e-student die in 2011 dood werd gevonden in rivier de Mark in Breda, hebben sinds november ‘eindelijk’ vrij toegang tot het onderzoeksdossier over de dood van hun zoon. Daarmee willen ze zelf onderzoek laten doen. Het gerechtshof bevestigt het nieuws. ,,Met de advocaat is afgesproken dat hij dit mag bespreken met zijn cliënten.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven