Maria Fernanda Cajaraville Diaz  (l) en Miriam Frosi van het CDA in het stadhuis. Deze foto werd vlak voor het uitbreken van de coronacrisis genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maria Fernanda Cajaraville Diaz (l) en Miriam Frosi van het CDA in het stadhuis. Deze foto werd vlak voor het uitbreken van de coronacrisis genomen. © DCI Media

CDA Eindhoven wil regionaal meldpunt uitbuiting

EINDHOVEN - ,,We hebben een probleem. Mensen worden uitgebuit, ook in onze stad", zegt CDA-raadslid Miriam Frosi. Ze wil dat Eindhoven een meldpunt krijgt waar slachtoffers uit de hele regio kunnen aankloppen om hulp. ,,De focus ligt vaak op het economische succes, op de kenniswerkers. Maar er zitten ook werkers aan de onderkant."

  1. Ervaringen van Poolse undercover-journalist ‘zeer herkenbaar’ en ‘praktijk van alledag’
    PREMIUM

    Ervaringen van Poolse undercover-journalist ‘zeer herkenbaar’ en ‘praktijk van alledag’

    De ‘praktijk van alledag’, ‘zeer herkenbaar’, ‘zo gaan wij blijkbaar met Poolse arbeidsmigranten om'. Vanuit verschillende hoeken zijn dat de reacties op het verhaal van de Poolse Agata Olejarczyk die voor het Brabants Dagblad vijf weken undercover werkzaam was in het distributiecentrum van Jumbo in Den Bosch en een indringend verhaal schreef over de onzekerheid, werkdruk en de stress.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven