Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) en Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA) tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) en Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA) tijdens een debat in de Tweede Kamer. © ANP

CDA en PvdA: onderzoek naar privacy slachtoffers en nabestaanden in strafzaken na boek over Nicole van den Hurk

DEN HAAG - De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) moet onderzoek doen naar de privacybescherming van slachtoffers en nabestaanden in strafzaken. CDA en PvdA in de Tweede Kamer hebben daartoe opgeroepen, onder andere naar aanleiding van de publicatie van een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk.

 1. Journalist Max Steenberghe ‘Altijd alles onderzoeken, want elk detail kan van belang zijn’
  Over ons

  Journalist Max Steenberg­he ‘Altijd alles onderzoe­ken, want elk detail kan van belang zijn’

  EINDHOVEN - Van de 41 jaar dat Max Steenberghe werkt als journalist, zijn de afgelopen vijf jaar het zwaarste geweest. Zwaar, omdat hij vrijwel niemand kon zeggen waar hij mee bezig was. ‘Een onderzoek’, daar liet hij het bij. Zwaar ook omdat dat onderzoek te maken had met de moord op de 15-jarige Nicole van den Hurk in 1995. Een compleet drama, waarin de familie bijna zeven weken bleef hopen dat ze nog in leven was, waarin de politie regelmatig op dood spoor zat bij het zoeken naar de dader en waarin zelfs familieleden als mogelijke verdachten werden gearresteerd.
 2. Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

  Minister erkent fouten rond productie boek over zaak Nicole van den Hurk uit Eindhoven

  EINDHOVEN/DEN HAAG - Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) erkent dat het Openbaar Ministerie (OM) en politie fouten hebben gemaakt bij de medewerking aan een boek over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk. De nabestaanden van het omgebrachte Eindhovense meisje zijn volgens hem laat geïnformeerd dat ED-journalist Max Steenberghe het onderzoek van nabij mocht volgen om een boek te schrijven. Ook is onvoldoende oog geweest voor de bescherming van hun privacy.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Rellen in Eindhoven! Dit zijn de heftigste beelden
  Play

  Rellen in Eindhoven! Dit zijn de heftigste beelden

 2. Ook onrust in Tilburg, relschoppers vernielen wijk
  Play

  Ook onrust in Tilburg, relschop­pers vernielen wijk