Volledig scherm
De Bossche rechtbank © ANP

Cel- en taakstraf voor Eindhovenaar voor overval op bezorger

DEN BOSCH - Eindhovenaar Sven B (20) krijgt een boete,  plus werk- en taakstraf  voor een overval met geweld op een pakjesbezorger en een winkeldiefstal.

Hij had in maart vorig jaar een dure broekriem besteld en wachtte de bezorger op. Deze kreeg klappen en gaf het pakje pas af toen Sven riep dat hij hem ‘lek zou steken’.  Na een winkeldiefstalletje zou hij een politiecel hebben besmeurd maar dat laatste vond de rechtbank onvoldoende bewezen. 

Ze legt B. 102 dagen cel op waarvan zestig voorwaardelijk, plus een taakstraf van tachtig uur. De winkeldiefstal kost hem een boete van tweehonderd euro. 

  1. Renewi in Eindhoven wil van plastic uit oude koelkasten nieuwe koelkasten maken
    PREMIUM

    Renewi in Eindhoven wil van plastic uit oude koelkasten nieuwe koelkasten maken

    EINDHOVEN - Van Gansewinkel is in de regio nog steeds de bekende naam van het afvalbedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven. Het bedrijf, dat na de fusie met het Britse Shanks Renewi heet, is marktleider voor het inzamelen en hergebruiken van afval. Het Renewi bedrijf Coolrec houdt zich bezig met het recyclen van apparaten, zoals koelkasten, televisies en klein huishoudelijke apparaten, uit de afvalstroom van Renewi.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven