Volledig scherm
Een Glock 9 mm pistool, zoals ook in een Bestse tuin lag. © Getty Images/Stocktrek Images

Celstraf voor wapenbezit in Best

DEN BOSCH - Hoewel Eindhovenaar Janus K. zelf ontkent, vindt de Bossche rechtbank bewezen dat een pistool wel degelijk van hem is. Hij krijgt daar acht maanden cel voor.

Het wapen dook oktober 2018 opeens op bij de buren van de vriendin van Janus, in Best. De politie was bij de vrouw binnengevallen omdat ze op zoek was naar Janus, die verdacht werd van een liquidatiepoging. De buurvrouw vond opeens een pistool in de tuin. De politie had Janus horen roepen dat de vriendin het wapen snel moest laten verdwijnen. In zijn  auto was ook een kogelmagazijn verstopt. Advocaat Peter van Zon zag geen enkel bewijs dat het wapen van zijn cliënt was. 

  1. Renewi in Eindhoven wil van plastic uit oude koelkasten nieuwe koelkasten maken
    PREMIUM

    Renewi in Eindhoven wil van plastic uit oude koelkasten nieuwe koelkasten maken

    EINDHOVEN - Van Gansewinkel is in de regio nog steeds de bekende naam van het afvalbedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven. Het bedrijf, dat na de fusie met het Britse Shanks Renewi heet, is marktleider voor het inzamelen en hergebruiken van afval. Het Renewi bedrijf Coolrec houdt zich bezig met het recyclen van apparaten, zoals koelkasten, televisies en klein huishoudelijke apparaten, uit de afvalstroom van Renewi.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven