Het nieuwe pand van de C&A in Eindhoven op het 18 Septemberplein met grote lichtbakken erboven.
Volledig scherm
Het nieuwe pand van de C&A in Eindhoven op het 18 Septemberplein met grote lichtbakken erboven. © FotoMeulenhof

C&A en Hema in centrum Eindhoven bijna in nieuwe jas

EINDHOVEN - Enorme glazen lichtbakken aan de gevel zijn de blikvangers van het volledig verbouwde C&A-pand op de hoek van de Demer en het 18 Septemberplein in Eindhoven.

Bijna anderhalf jaar duren de werkzaamheden al, maar de voltooiing is in zicht. Op 12 maart zal de kledingwinkel terugkeren op de oude locatie. Het C&A-pand is eigendom van Redevco, de vastgoedtak van de familie Brenninkmeijer die tevens eigenaar van C&A is.

Tijdens de verbouwing is het pand efficiënter ingedeeld en zijn een paar aangrenzende winkelpanden bij de ruimte getrokken. Hierdoor is er ruimte gecreëerd voor de komst van beautymerk Rituals en de Hema. Eerstgenoemde is al even open en Hema verruilt dit voorjaar het huidige pand aan de Rechtestraat voor het C&A-pand. De ingang komt op de hoek van het 18 Septemberplein en de Hermanus Boexstraat. Tijdens de verbouwing zat C&A in een tijdelijke winkel in de Piazza. Die is vrijdag 24 januari voor het laatst open.

De voltooiing van het C&A-pand valt ongeveer gelijk met de start van de werkzaamheden aan het voormalige V&D-pand en de sloop van de huidige winkel van Hema aan de Rechtestraat. In het V&D-pand komen een filiaal van modewinkel Costes en flexibele werkplekken van het Microlab. Het oude pand van Hema gaat na het vertrek van de winkel tegen de vlakte. Aan de Rechtestraat komt nieuwbouw, maar er is nog geen huurder.

Na carnaval volgend jaar gaat de binnenstad zelf op de schop. Er komt nieuwe bestrating; het Stratumseind en de Rechtestraat zijn als eerste aan de beurt.

De verbouwing van de C&A nadert zijn voltooiing
Volledig scherm
De verbouwing van de C&A nadert zijn voltooiing © FotoMeulenhof

In samenwerking met indebuurt Eindhoven