'Chapter Westerhoven' ziet PSV wel winnen van FC Barcelona: '0-4'

VideoAan de support van een groep PSV-fans uit Westerhoven en Riethoven zal het dinsdagavond niet liggen voor PSV. De groep was maandag al vroeg in de weer op het Plaça Reial nabij de Ramblas. ,,Moed indrinken? Nee, wij gaan met 0-4 winnen", zegt Thijs Botteram. 

Botteram is voor de gelegenheid gehuld in een shirt met 'Guti' achterop. Een bekende van hem werkt bij shirtsponsor Energiedirect en regelde een tricot voor hem. ,,Nog voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag (zaterdag, red.) heb ik 'Guti' erop laten drukken. Toen hij die pass op Lozano gaf en even later zelf scoorde, ging ik wel uit mijn plaat, ja", zegt Botteram met een brede grijns. 

Goedkope tickets

De vriendengroep heeft het uitstekend naar hun zin in Barcelona, waar de PSV-fans nog niet massaal bij elkaar kwamen op maandag. Dirk Hoeks was er namens 'Chapter Westerhoven' als de kippen bij toen de loting bekend werd. ,,Ik heb meteen geboekt, de tickets kostten toen nog 67 euro. Gewoon vanaf Eindhoven. En een hotelletje op het mooiste plein van Barcelona, voor 25 euro per nacht. Wat wil je nog meer?", vraagt hij zich hardop af. Hoeks is een trouwe supporter, heeft al zo'n 18 jaar een seizoenkaart en gaat met grote regelmaat mee met PSV Europa in. Zo was hij vorig seizoen ook nog in Osijek, waar PSV vroegtijdig werd uitgeschakeld.

Herinneringen ophalen

Even verderop zitten drie neven op het terras. Voor Martien de Bruijn uit Duizel komen er een hoop herinneringen bovendrijven. Hij was er in 1996 al bij toen PSV met 2-2 gelijkspeelde op bezoek bij FC Barcelona. ,,Toen was ik met mijn schoonvader en stond ik ook al op de Ramblas. Dat was echt gaaf, dat vergeet ik nooit meer", zegt De Bruijn, die Luc Nilis destijds twee keer zag scoren. Hij hoopt dinsdagavond weer een mooie herinnering bij te schrijven. 

Volledig scherm
De groep PSV-fans uit Westerhoven en Riethoven is klaar voor de kraker tegen Barcelona. © Chris Ottens/ED

In samenwerking met indebuurt Eindhoven