De rode leeuw is symbool voor geluk in China. Kung Fu en Tai Chi vereniging  Pack mee Pai uit Nijmegen luidde er  met een dans- en muzikale show het Chinese nieuwjaar mee  in op het Stedelijk College Henegouwenlaan in Eindhoven.
Volledig scherm
De rode leeuw is symbool voor geluk in China. Kung Fu en Tai Chi vereniging Pack mee Pai uit Nijmegen luidde er met een dans- en muzikale show het Chinese nieuwjaar mee in op het Stedelijk College Henegouwenlaan in Eindhoven. © FotoMeulenhof

China blijft trekken, ondanks Corona-virus

EINDHOVEN - Zeventien leerlingen van het Stedelijk College Henegouwenlaan in Eindhoven hebben donderdag een Hanyu Shuiping Kaoshi, ofwel HSK certificaat Chinees, behaald. Het is dè  internationale Chinese standaardtoets. Aan het behalen van de mijlpaal was een feestelijk programma gekoppeld waarin ook het Chinese nieuwjaar, dit jaar officieel op 25 januari, nog eens dunnetjes over werd gevierd.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven