Volledig scherm
PREMIUM
Politie-onderzoek naar een van de vijf liquidaties in Eindhoven. © Bert Jansen

Cijfers van burgemeester Jorritsma kloppen niet: geen elf maar vijf Eindhovense liquidaties

AnalyseEINDHOVEN - Zijn er in Eindhoven de afgelopen drie jaar inderdaad elf criminelen geliquideerd, zoals burgemeester Jorritsma deze week zei? Die cijfers kloppen niet. Hoe zit het precies? 

In zijn drie jaar als burgemeester van Eindhoven heeft John Jorritsma al elf keer te maken gehad met liquidaties, met afrekeningen in het criminele circuit, zei hij deze week voor de radiomicrofoon van NPO Radio 1. En hij voegde eraan toe: ,,Laatst nog met een kalasjnikov bij een kinderdagverblijf.” Jorritsma reageerde daarmee op de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Volgens hem ‘gaat het helemaal mis in Nederland’ met de aanpak van de criminaliteit. 

 1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
  PREMIUM

  Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

  EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen