Volledig scherm

Circusprijs 2013 voor Simsalabim

EINDHOVEN - Het Eindhovense kindercircus Simsalabim heeft de Circusprijs 2013 gewonnen. Dat is bekendgemaakt tijdens het festival Rotterdam Circusstad.

In de categorie kleine jeugdcircussen heeft Simsalabim 8.000 euro gewonnen om de nieuwe voorstelling 'Er was eens' te realiseren. Daarnaast ontvangt het circus 2.000 euro voor het maken van een registratie van de voorstelling. Ook krijgt Simsalabim drie speelmogelijkheden voor de nieuwe voorstelling aangeboden.

De jury vond het plan van Simsalabim het sterkst geschreven, best uitgewerkt en meest ambitieus.

De BNG Bank Circusprijs is opgericht voor de promotie en ontwikkeling van het nieuwe circus en dat van het jeugdcircus in het bijzonder.

  1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
    PREMIUM
    VIDEO

    Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

    EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven