Volledig scherm
PREMIUM
De Heilig Hart van Jezuskerk aan de Ploegstraat.

Herbestemming kerk in Ploegstraat Eindhoven: ‘City Gaming is enige haalbare plan’

EINDHOVEN - De bijeenkomst over de herbestemming van de kerk aan de Eindhovense Ploegstraat trok dinsdag bijna honderd omwonenden. Zij waren vooral bezorgd over geluidoverlast en parkeerproblemen.

Na bijna anderhalf uur kwamen Tim Hoeijmans en omwonenden van de voormalige Heilig Hart van Jezuskerk aan de Ploegstraat wat dichter bij elkaar. Hoeijmans had in ’t Trefpunt in het Hof van Eden zijn plannen voor City Gaming in het gebouw uiteengezet en bezwaren aangehoord over verwachte geluidoverlast en parkeerproblemen. Totdat een van de oudere bezoekers vroeg of het ook mogelijk was daar Meer Bewegen voor Ouderen op te zetten. ,,Ja, maar dat kost geld”, had Hoeijmans geantwoord. ,,Kunnen we dat betalen met vrijwilligerswerk in de tuin bijvoorbeeld?”, opperde iemand anders. Hoeijmans was blij dat de deur even op een kier stond.

  1. Eindhovense advocaat geschorst na arrestaties om mishandeling eigen minnares en vrouw

    Eindhoven­se advocaat geschorst na arresta­ties om mishande­ling eigen minnares en vrouw

    EINDHOVEN - Een Eindhovense advocaat wordt voor een week geschorst omdat hij in het afgelopen jaar tot drie keer toe is aangehouden terwijl hij nog in een proeftijd zat voor een eerdere tuchtrechtelijke veroordeling. De raad van discipline in Den Bosch legde dinsdag bovendien een nieuwe voorwaardelijke schorsing op van twaalf weken voor het geval de advocaat de komende twee jaar weer de mist in gaat.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven