Clubhuis RPC in aanbouw op sportpark De Heihoef.
Volledig scherm
Clubhuis RPC in aanbouw op sportpark De Heihoef. © Geert Van Elten

Clubhuis van voetbalclub RPC krijgt vorm op sportpark De Heihoef

EINDHOVEN - Langzaam krijgt het clubhuis van RPC op sportpark De Heihoef een gestalte. De nieuwbouw is nodig vanwege de gedwongen verhuizing van de voetbalclub, omdat de gemeente Eindhoven een parkeergarage gaat bouwen op het sportpark aan de Aalsterweg.

Bouwbedrijf Borrenbergs uit Luyksgestel is volop bezig met de bouw van de kantine en de kleedlokalen. Met daarnaast een verhoogd overdekt terras. Even was er vertraging vanwege een gevonden vleermuis, maar die heeft inmiddels een ander onderkomen gevonden. Ook was er bij de sloop van het oude kleedlokaal asbest aangetroffen, maar de uitvoerder van Borrenbergs bezweert dat de oplevering nog steeds gepland staat voor de kerstvakantie.

Wintercompetitie

RPC-voorzitter Jan van den Broek kijkt uit naar de winterstop bij de voetbalcompetitie. Dan gaat de club met veel vrijwilligers aan de slag om het nieuwe onderkomen in te richten. ,,De keuken, de bar, het geluid, het materiaalberging, daar zullen we onze handen vol aan hebben. Want half januari gaan we onze wedstrijden hier al spelen.”

Aanvankelijk had RPC weinig zin in de verhuizing. ,,We hebben daar een geweldige tijd gehad, midden tussen andere sportclubs. Maar het werd daar steeds drukker. Op de Heihoef hebben we straks weer de ruimte.”

Hij verwacht niet dat Tivoli en RPC elkaar in de weg zullen zitten. ,,Wij hebben veel jeugd en die speelt op zaterdag. Op zondag zal er genoeg ruimte zijn, want de helft van de elftallen speelt een uitwedstrijd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven