Volledig scherm
PREMIUM
VVD-wethouder Marcel Oosterveer. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

College Eindhoven: terecht dat WIJeindhoven ‘dure’ interim-directeur koos

EINDHOVEN - Het Eindhovense college staat achter het feit dat interim-directeur Peter Notten van WIJeindhoven een hoge vergoeding kreeg. Wethouder Marcel Oosterveer beloofde de gemeenteraad om de stichting hierop aan te spreken. Nu blijkt dat het college van B en W respect heeft voor haar keuzes.

De gemeenteraad stelde het college begin deze maand vragen over de bezoldiging (salaris plus pensioen) van Peter Notten, nadat deze krant meldde dat hij over de laatste vier maanden van 2018 een vergoeding kreeg van 70.000 euro. In deze tijd van zorgbezuinigingen niet verstandig, zei GroenLinks. Dit kan gewoon niet, zeiden VVD en PvdA. VVD-wethouder Marcel Oosterveer beloofde een ‘moreel appèl’ op de Raad van Toezicht van WIJeindhoven te doen.

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven