Volledig scherm
© Bert Jansen

Colonne van 20 motoren begeleidt rouwstoet van Eindhoven naar Hilversum (video)

EINDHOVEN - De politie zet woensdagmiddag 20 motorrijders in die de colonne met stoffelijke overschotten van de vliegramp vanaf de Vliegbasis Eindhoven naar de kazerne in Hilversum begeleiden. De veertig rouwauto's gaan via de A2 en A27 naar Hilversum.

Volgens woordvoerder Ed Kreszewski van de Nationale Politie rijdt er telkens een motorrijder voor de stoet uit om een toerit af te sluiten. "Op die manier heeft het verkeer er het minste hinder van." Kreszewski verwacht weinig oponthoud. De stoet, enkel bestaand uit rouwauto's en motoren, vertrekt naar verwachting rond 17.15 uur vanaf de vliegbasis.

Op de negen knooppunten langs de A2 en de A27 kan het verkeer woensdag vastlopen als daar de lijkwagens met de slachtoffers van de vliegramp passeren. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat. De A2 en A27 worden woensdagmiddag gedeeltelijk afgesloten wanneer de lichamen worden overgebracht van Eindhoven naar Hilversum. Wie vanaf andere wegen wil invoegen, kan vast komen te staan. Rijkswaterstaat verlaagt daarom de snelheid op deze knooppunten en waarschuwt met tekstkarren om snelheid te matigen. Een kop-staart-botsing is zo gebeurd, aldus een woordvoerder.

Langs de route liggen knooppunten als Batadorp en Rijnsweerd. Op de A27 bij Everdingen moet het verkeer rekening houden met een tijdelijke afsluiting als daar de lijkwagens van de A2 de A27 oprijden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven