Volledig scherm
De ingang van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. Foto Jurriaan Balke

Compromis voor baantjeszwemmers in Tongelreep in Eindhoven

EINDHOVEN - Baantjeszwemmers kunnen ook komend jaar 's middags terecht in de Tongelreep. Het Eindhovense zwembad blijft elke dag open tussen 14.00 en 16.00 uur. Wel komt er per 1 januari een einde aan het baantjes trekken tussen 12.00 en 14.00 uur.

Dat meldt wethouder Jakob Wedemeijer (sport, SP) na overleg met de actiegroep van baantjeszwemmers: 'We hebben een balans gevonden tussen de noodzaak tot bezuinigen en de wensen van de zwemmers om op rustigere uren te kunnen blijven baantjeszwemmen.'

Aanvankelijk wilde de gemeente het bad van twaalf tot vier sluiten. Baantjeszwemmers Marian de Graaff en Ellen van der Heiden verzamelden in korte tijd 588 handtekeningen hier tegen. ,,We zijn blij dat onze actie tot dit resultaat heeft geleid. Maar het blijft natuurlijk een compromis", zegt De Graaff. ,,De Tongelreep zou veel meer kunnen doen om extra bezoekers te werven, bijvoorbeeld bij de High Tech Campus. Dan kan het bad wellicht weer de hele middag open."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
    PREMIUM
    VIDEO

    Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

    EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven