Volledig scherm

Computerketen Paradigit failliet, webwinkel gaat door

EINDHOVEN - De twaalf winkels van de Eindhovense computerketen Paradigit zijn failliet. De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag het faillissement uitgesproken.

Ook de vijf shops die Paradigit had geopend in winkels van V&D en het distributiecentrum in Eindhoven vallen onder het faillissement. In totaal worden 208 medewerkers getroffen.

Webwinkel
De webwinkel Paradigit.nl wordt als zelfstandig bedrijf niet geraakt door het faillissement. Dat geldt ook voor de andere bedrijven van eigenaar Arjen de Koning, zoals Skool, ISL automatisering en boekhandel Van Piere in Eindhoven.

Winkel aan Beemdstraat
Paradigit zegt in gesprek te gaan met de curator om de mogelijkheden van een ‘gedeeltelijke doorstart te verkennen’, zo meldt het bedrijf. De winkel aan de Beemdstraat in Eindhoven is de grootste vestiging van de keten. De tweede winkel in Eindhoven, aan de Kruisstraat, was al per 1 februari gesloten. Het bedrijf stelt er in overleg met de curator naar te streven om alle garantieaanvragen van de Paradigit-winkels te blijven voortzetten vanuit de webwinkel.

Malaise in winkelland
Paradigit maakte in juli 2015 al bekend 10 van de toen nog 22 winkels te sluiten. De keten is slachtoffer van de aanhoudende malaise in winkelland.

Faillissementen van grote retailers de afgelopen jaren:

2016:

- Paradigit

2015:

- V&D: 62 warenhuizen en ruim 250 La Place-vestigingen in Nederland en daarbuiten

- Macintosh: Het moederbedrijf van Scapino, Dolcis, Invito, Manfield, PRO Sport, Brantano en Macintosh E-commerce

- DA Retailgroep: Hieronder vallen het hoofdkantoor en zeven DA-filialen. De rest van de 266 DA-winkels is in handen van franchisenemers en zij mogen zelf bepalen of hun winkels open blijven.

- BAS Group: voor winkelformules Dixons, iCentre en MyCom.

- Miss Etam: met ook winkels Promiss

- Schoenenreus: schoenwinkels

2014:

- Mexx: modeketen met vestigingen in heel Europa

- Halfords: auto- en fietsonderdelen

- Free Record Shop: muziek

- Siebel: sieraden

In samenwerking met indebuurt Eindhoven