Het gebied tussen Philips Stadion (rechts) en Berenkuil (links net niet zichtbaar) in Eindhoven moet de komende 20 jaar ontwikkeld worden. De ingetekende blokjes zijn mogelijke ontwikkelingen, bedoeld ter inspiratie. Het zijn geen vastgestelde plannen, met uitzondering van de plannen voor District E, Bunkertoren, Rabobank, nieuwe Belastingdienst.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebied tussen Philips Stadion (rechts) en Berenkuil (links net niet zichtbaar) in Eindhoven moet de komende 20 jaar ontwikkeld worden. De ingetekende blokjes zijn mogelijke ontwikkelingen, bedoeld ter inspiratie. Het zijn geen vastgestelde plannen, met uitzondering van de plannen voor District E, Bunkertoren, Rabobank, nieuwe Belastingdienst. © Gemeente Eindhoven

Computerprogramma Sim City 'op z'n Brainports’ moet complexe stadsplanning tastbaar maken

EINDHOVEN - Hoe kun je de bouw van grote aantallen woningen voor 15.000 bewoners in Eindhoven combineren met genoeg groen, minder autoverkeer, maatregelen tegen klimaatverandering en de energietransitie? Stop het in de computer, net als in de game Sim City!  Digitaal kun je dan oplossingen en toekomstscenario’s uitproberen. Dat is het idee achter het Digital City Program in de gemeenten Eindhoven en Helmond.  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

  1. Op Boerderijsafari in Brabant: 'Even uitstappen voor een selfie met de koeien'
    Play

    Op Boerder­ijsa­fa­ri in Brabant: 'Even uitstappen voor een selfie met de koeien'

  2. Demonstratie tegen Rutte en coronamaatregelen: 'Wappie is een geuzennaam'
    Play

    Demonstra­tie tegen Rutte en coronamaat­re­ge­len: 'Wappie is een geuzennaam'