Volledig scherm
© ANP

'Conclusie jonge autisten voorbarig'

DEN HAAG - B en W van Eindhoven hebben te vroeg geconcludeerd dat de weigering van autistische jongeren bij het SintLucas-college op goede gronden is geschied.

Dat stelt de onderwijsinspectie in een reactie. B en W schreven deze week, in antwoord op raadsvragen, over klachten dat jongeren ten onrechte, op basis van hun stoornis, geweigerd zouden zijn op scholen in het middelbaar onderwijs. Dat speelde onder meer bij het SintLucas-college. Maar overleg tussen de onderwijsinspectie en de school heeft uitgewezen dat 'de weigering tot de opleiding op objectieve en redelijke gronden heeft plaatsgevonden', aldus het college B en W.

Die conclusie 'kunnen we nog niet onderschrijven', laat een woordvoerder van de inspectie echter weten. Hij stelt dat er alleen telefonisch contact is geweest met het SintLucas en dat de werkwijze van deze en andere instellingen pas later wordt beoordeeld.

 1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
  PREMIUM

  Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

  EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen