Volledig scherm
PREMIUM
De bezoekers van Brabant On Track werden door ‘stewardessen’ op Eindhoven Airport de weg gewezen. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Congresgangers op zoek naar verbetering bereikbaarheid Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Een hele trits ideeën om de bereikbaarheid in de regio op te krikken passeerden donderdag de revue op een congres op Eindhoven Airport, georganiseerd door werkgeversorganisatie VNO-NCW. De Ruit kwam weer eens voorbij, maar ook snelfietspaden, autonome shuttles én zelfs de hyperloop. 

Het is beroerd gesteld met die bereikbaarheid van de economisch zo belangrijke Brainportregio. En het zal er de komende tien jaar niet beter op worden. Daarover waren de honderd bezoekers van Brabant On Track het wel eens. Verreweg de meeste van hen -veelal ondernemers maar ook bestuurders- waren overigens met de eigen auto gekomen. 

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven