Volledig scherm
Le Connaisseur sloot deze week z'n deuren, Mooie Boules opent er eind volgende maand. © Jansen Media

Connaisseur in Eindhoven wordt indoor jeu-de-boules

EINDHOVEN - Op de Kleine Berg in Eindhoven komt een indoor jeu-de-boulesbaan annex restaurant en bar. De landelijke keten Mooie Boules vestigt zich eind volgende maand in het pand waar tot voor kort restaurant Le Connaisseur zat. Die zaak sloot dinsdag z’n deuren.

Le Connaisseur was sinds 1995 een begrip in Eindhoven. ,,Lange tijd hebben wij kunnen werken met een concept ‘sfeervol diner voor een vriendenprijsje’. Maar met name dat laatste was in de veranderde horecamarkt niet meer vol te houden’’, zegt manager Paul van Houts van Le Connaisseur, dat ook zaken in Utrecht en Den Haag heeft. ,,De eigenaar is onlangs met pensioen gegaan en besloot de zaak van de hand te doen.’’

Het pand aan de Kleine Berg 12 heeft al jaren een horecabestemming. Vóór de komst van Le Connaisseur zat er Artys, het eerste grand café van Eindhoven.

Strijp

Mooie Boules opent eind volgende maand in het vrijgekomen pand. Na een verbouwing van enkele weken komen daar acht indoor jeu-de-boulesbanen. Aanvankelijk had Mooie Boules een locatie op Strijp-S op het oog. De keten noemt zich ‘de ideale indoorfoodhal als speeltuin voor groepen vrienden, familie en personeelsfeestjes met collega’s’.

De dertig man personeel van Le Connaisseur gaan volgens Van Houts allemaal over naar Mooie Boules.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven