Volledig scherm
PREMIUM
In winkelcentrum WoensXL werd donderdag proefgedraaid met de politie-tuktuk 'Coppie Koffie'. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Coppie Koffie brengt de wijkagent in Eindhoven dichterbij

EINDHOVEN - De wijkagent hoort bij het klassieke Nederlandse straatbeeld. Lang was het dé manier voor de burger om een praatje te maken of z'n mening te geven. Nu gaat de politie in Oost-Brabant een stapje verder met een heus koffiekarretje. Donderdag werd de tuktuk van Coppie Koffie voor het eerst getest in winkelcentrum WoensXL.

,,We zoeken meer nabijheid in de wijk en willen de verhalen van de inwoners horen", zegt Gideon Goudriaan (politie Oost-Brabant). ,,We hebben natuurlijk al wijkagenten en bureaus, maar de drempel is bij die twee vaak nog te hoog." Hij is zelf al enthousiast over het idee. ,,Ik vind dit gaaf. Ik vind het altijd leuk om van mensen te horen wat ze vinden en hoe we hun wijk beter kunnen maken. En een lekker kopje koffie maakt sowieso de tongen los."

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven