Alphons Janssen (links) en boezemvriend Marc Koppen.
Volledig scherm
PREMIUM
Alphons Janssen (links) en boezemvriend Marc Koppen. © Marc Mulders

Creatieve geest Alphons Janssen: ‘Op een bepaalde manier is de dood ook te omarmen’

Het duurt niet lang meer of tekstschrijver Alphons Janssen verruilt het tijdelijke voor het eeuwige. Kunstredacteur Rob Schoonen, die eerder met hem samenwerkte, sprak met hem, over doodgaan en leven. ,,Ik heb héél weinig spijt, daar ben ik blij om.” 

Alphons Janssen gaat dood. Nu verruilt iedereen uiteindelijk het tijdelijke voor het eeuwige, maar de bijna zestigjarige Janssen weet dat zijn leven niet lang meer duurt. Kanker. Uitgezaaid. Nog een paar maanden, zo is geschetst door zijn oncoloog. Daarom heeft de Eindhovenaar zich begin januari teruggetrokken uit ontwerpbureau Scherpontwerp – met klanten als PSV, Theo Maassen, Amvest en Philips - en heeft hij al zijn zakelijke social media-kanalen stopgezet. Hij beperkt nu sowieso contact met anderen tot een minimum.

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven