Volledig scherm
Mary-Ann Schreurs. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

D66-fractie Eindhoven gaat verder zonder Mary-Ann Schreurs

EINDHOVEN - De D66-fractie in de Eindhovense gemeenteraad gaat verder zonder Mary-Ann Schreurs. De fractie heeft dat dinsdagavond laat in een gezamenlijke verklaring laten weten. Schreurs gaat op persoonlijke titel als raadslid verder. 

Fractievoorzitter Robin Verleisdonk van D66 spreekt van ‘een minnelijk afscheid', maar noemt de splitsing tussen zijn fractie en de oud-wethouder niettemin ‘pijnlijk en vervelend'.

 ,,Er is een verschil van mening tussen Mary-Ann Schreurs en de rest van de fractie over we hoe we sommige dingen moeten aanpakken en hoe we tegen sommige dingen aankijken", zegt hij in een toelichting op de verklaring. ,,Daar hebben we uitgebreid over gesproken. De verschillen zijn zo groot dat de conclusie is dat we we beter naast elkaar kunnen opereren dan met elkaar.”

D66 verliest daarmee een van de zes zetels die fractie sinds de verkiezingen van maart vorig jaar heeft in de Eindhovense gemeenteraad. De fractie-Schreurs is de dertiende fractie in de raad van Eindhoven, die in totaal 45 zetels telt.    

In samenwerking met indebuurt Eindhoven